Rolluiken
20 april 2023

De unieke rolluiken van Degalux

De rolluiken van Degalux zijn uniek. Dat komt door de geruisloze borstel geleiders, kleine rolluikkast en dubbel gecoate zijkappen. Dit heeft vele voordelen. We lichten ze toe in deze blog.

 

Het heeft gevroren. Je wil het rolluik omhoog doen maar merkt dat deze is vastgevroren. Met een beetje geluk ontdooit jouw rolluik snel en kun je het later nogmaals proberen. In de werkelijkheid gebeurt het dat het rolluik vastgevroren blijft zitten bij lagere temperaturen. Als je meerdere keren het rolluik omhoog probeert te doen kan dit ernstige schade toebrengen aan de lamellen van het rolluik. De motor is zo sterk dat deze de lamellen kapot kan trekken. Hierdoor sluiten de lamellen niet meer op elkaar aan of vallen deze uit elkaar. Geen ideale situatie. Met de motor van Somfy kan het rolluik detecteren of de lamellen zijn vastgevroren. Hiermee voorkom je dat er onnodig schade aan de lamellen ontstaat.

Geluidloos rolluik

De rubbers in rolluiken maken veel geluid tijdens het omhoog of omlaag bewegen. Ook slijten de rubbers bij gebruik. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de geleiders. Bij harde wind gaan de lamellen dan nog harder klapperen. Degalux maakt gebruikt van geruisloze borstels in de geleiders. Deze maken minder geluid bij het omhoog en omlaag bewegen, zorgen voor meer stabiliteit bij harde wind en vriezen nauwelijks vast. Daarnaast zijn de rolluikkasten te upgraden met anti-klankband. Hierdoor ervaart u veel minder getik van regen en hagel op de kast van uw rolluik. Dit kan met name erg prettig zijn als uw rolluik zich dicht bij uw slaapkamer bevindt.

Dubbel gecoate zijkappen

Degalux maakt gebruik van de beste kwaliteit metaal voor de zijkappen. Daarnaast behandelen wij de zijkappen tweemaal met poedercoat. Hierdoor gaat de coating niet afbladderen waardoor uw rolluik langer mooi blijft.

Rolluik schoonmaken

Het schoonmaken van uw rolluik een grote klus? Dat valt wel mee. Dankzij de Degalux-geleiders heeft u uw rolluik sneller schoongemaakt dan gebruikelijk. Om zo lang mogelijk gebruik te maken van uw rolluik is het belangrijk deze goed te onderhouden. In deze blog leest u hoe u uw rolluik moet schoonmaken. De borstels van Degalux vangen minder vuil op en worden minder snel groen. Hier kan je snel met een vochtige doek overheen en zijn de geleiders van uw rolluik schoon.

Kleinste rolluikkast van Nederland

Niet alleen de geleiders van de Degalux rolluiken zijn bijzonder. Ook onze lamellen zijn uniek! De lamellen rollen zo compact op dat de rolluikkasten van Degalux de kleinste van Nederland zijn. Hierdoor zijn de rolluiken ook te plaatsen op moeilijk bereikbare plekken of passen ze tussen kleinere ruimtes.

 
Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten