Screens
14 maart 2024

Hoe onderhoud ik mijn screens?

De screens aan je gevel zorgen er niet alleen voor dat je de warmte buiten houdt of in de winter juist binnen, maar ze geven je huis ook een strak aanzicht. Daarom wil je je screens natuurlijk schoon en in goede staat houden. Maar hoe kun je ze het beste schoonmaken? Mag je zeep gebruiken om ze te reinigen? En kunnen je screens eigenlijk tegen regen? In dit artikel vertellen we je meer over het onderhoud aan je screens. 

Screens schoonmaken: zo doe je dat

Je screens kun je op een gemakkelijke manier zelf onderhouden. Belangrijk is om in de gaten te houden dat de geleiders van je screens of ritsscreens altijd vrij van vuil zijn. Bladeren of ander afval kunnen de geleiders verstoppen en storingen in het aandrijfmechanisme van het screen veroorzaken. Met een zachte borstel kun je het grootste vuil verwijderen. Voor vlekken kun je het beste een speciaal reinigingsmiddel gebruiken, zoals onze eigen screenreiniger. Gebruik daarbij gewoon water en een zachte doek. 

Wanneer moet je je screens reinigen? 

Het handigste is om het schoonmaken van je screens te combineren met het wassen van de ramen, omdat je dan toch al bezig bent. Kies een dag dat het droog is buiten en de zon niet te fel schijnt. Er is namelijk een kleine kans dat het schoongemaakte maar nog natte screen verkleurt in de felle zon. Laat het screen uithangen tot het droog is en je kunt het weer oprollen. Het is verstandig dat je wel wacht tot het screen echt droog is, omdat het anders in het ergste geval kan gaan schimmelen. 

Kunnen screens tegen regen? 

Omdat screens gewoon nat mogen worden, kunnen ze ook tegen regen. Wel is het dus verstandig om screens niet nat op te rollen. Waarschijnlijk zul je er zelf niet vaak voor kiezen om je screens neer te laten als het regent, maar mocht dat onverhoopt een keer gebeuren, kies er dan voor om het screen eerst te laten drogen voordat je het weer oprolt. Zo voorkom je slijtage en verkleuring. 

Screens van Degalux

Wil je meer weten over screens, ritsscreens of solar screens? Of heb je nog vragen over het schoonmaken ervan? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, of neem eens een kijkje op onze klantenservicepagina. Daarop vind je een antwoord op de meest voorkomende vragen. 

Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten