Rolluiken
10 oktober 2023

Inbraakwerende rolluiken: wat zijn de mogelijkheden?

Het is geen geheim dat rolluiken veel voordelen met zich meebrengen. Natuurlijk denk je het eerst aan de zonwerende en verduisterende aspecten. Maar wist je dat rolluiken je ook helpen om mensen met duistere motieven buiten te houden? Rolluiken zijn daarmee niet standaard inbraakwerend, maar ze vertragen de inbreker toch wel degelijk in hun praktijken.

Wat zijn anti-inbraakrolluiken? 

Kijk, we spelen graag open kaart. De term ‘inbraakwerend’ kan wat verwarring veroorzaken. Want hoe goed rolluiken ook helpen te beschermen tegen inbraak, als iemand echt binnen wil komen, zal dat met genoeg tijd en geweld misschien toch lukken. Dat neemt echter niet weg dat rolluiken een prima, degelijke en robuuste extra bescherming zijn tegen inbraak. Om misverstanden te voorkomen spreken wij dus liever niet van inbraakwerende rolluiken, maar van inbraakvertragende rolluiken. Zo weet je waar je aan toe bent. 

Hoe rolluiken helpen tegen inbraak

In onze rolluiken gebruiken we speciale veren. Dit zijn zeer stugge veren, die we ‘anti-optilveren’ noemen. Het zit al in de naam: bij neergelaten rolluiken voorkomen de anti-optilveren dat mensen met kwaad in de zin het rolluik gemakkelijk van buitenaf naar boven kunnen krijgen. De veren staan op dat moment op slot en blijven tegendruk geven. Op deze manier vormen de rolluiken een extra barrière tegen inbraak.

Beveiliging elektrische rolluiken

Zoals gezegd heb je met een rolluik standaard een extra lijn van defensie tegen inbraak. Daarbij is het goed om op te merken dat de anti-optilveren alleen te monteren zijn op elektrische rolluiken. Zo worden de voordelen van je rolluik wel heel uitgebreid: zonwering, beheersing van het binnenklimaat, duurzaamheid door energiebesparing én ontmoediging van inbrekers. Tel uit je winst!

Inbraakvertragende rolluiken bij Degalux

Ben je benieuwd wat er mogelijk is op het gebied van inbraakpreventie en rolluiken bij jouw woning, kantoorpand of appartementencomplex? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

 
Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten