Solar Screens
1 februari 2024

Een screen met handbediening of elektrische bediening?

Screens bij serre

Eigenlijk zit het al in de terminologie: als je kiest voor handbediening van je screens zul je ze zelf met de hand open en dicht moeten maken. Dit betekent dat je dus uit je stoel moet komen en naar het raam moet lopen om de zon naar binnen te laten of juist tegen te houden. Eigenlijk is het niet meer van deze tijd om je screens niet elektrisch te bedienen. En bij Degalux kan dat ook nog eens zonder een aansluiting op het lichtnet. Wij bouwen namelijk met liefde een zonnepaneeltje op je screen, zodat het zichzelf van stroom voorziet. 

Screens buiten elektrisch: wat zijn de mogelijkheden? 

Er zijn verschillende manieren om elektrische screens te bedienen. Dat kan met een kastje aan de muur, waarop je een schakelaar vast moet houden tot het scherm open of dicht is. Handiger is als je een afstandsbediening bij je screen gebruikt. Je kunt dan vanaf elke plek in de kamer je screens bedienen. Bij Degalux heb je dan ook nog de mogelijkheid om je screens met je smartphone te bedienen, zodat je geen afstandsbediening meer nodig hebt! Let er wel op dat onze ritsscreens altijd op elektriciteit werken. Deze schermen kunnen dus niet met de optie uit worden gerust om ze met de hand te bedienen. 

Kies voor elektrische screens met solaroptie

Misschien wel de mooiste variant op elektrische screens is het screen met zonnepaneel. Bovenop de kast van het screen zit een klein zonnepaneel dat alle elektriciteit genereert die het scherm nodig heeft om open en dicht te gaan. Dat betekent dat je bij dit type elektrisch screen geen aansluiting op het stroomnet nodig hebt en geen stekkers of kabels hoeft weg te werken. Ook hoeft er dus geen bekabeling in de muur gefreesd te worden. Verder ben je nog eens groen en duurzaam bezig, want je wekt je eigen energie op en legt geen extra belasting op het elektriciteitsnet. 

Elektrische screens bij Degalux

Ook voor jouw specifieke wensen hebben we de juiste screens, of ze nu elektrisch of handbediend zijn. Vaak is het solarscreen de elegantste oplossing waar je het minste omkijken naar hebt. Heb je nog vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje op onze klantenservicepagina. Je vindt daar ook een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen die je verder helpt. Natuurlijk kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. En wat helemaal handig is: in onze configurator kun je je favoriete elektrische zonwering helemaal zelf samenstellen! 

Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten