Solar Screens
11 maart 2024

Screens voor een overkapping of veranda: de ideale zonwering

Jouw eigen stukje tuin is er vooral om van te genieten. Precies daarom heb je gekozen voor een mooie overkapping aan je huis. Want je tuin is er niet alleen als het goed weer is. Om het maximale uit je overkapping of serre te halen, kun je ervoor kiezen om ‘m  uit te rusten met screens. Dat ziet er niet alleen strak uit, maar je houdt ook nog buiten wat je niet binnen wilt hebben. 

De beste zonwering met screens 

Met een overkapping of veranda verleng je je buitenruimte naar binnen, of andersom. Het liefste wil je natuurlijk zo veel mogelijk comfort onder je overkapping hebben en genieten van het buitenleven. Met screens creëer je niet alleen schaduw, maar je houdt ook wind en insecten buiten. Zo vind je de ontspanning die je zoekt in je serre of overkapping en kun je op elk moment terecht in je tuin.

Screens op je veranda of overkapping

Daar zit je dan, lekker buiten onder je overkapping. Overdag zul je in de zomer vooral de zon buiten willen houden en in de avond  juist lekker genieten van de koelte die het einde van de dag met zich meebrengt. Screens zorgen ervoor dat je net zo veel beschutting kunt maken als je zoekt onder je overkapping. En het mooie is dat je in een overkapping zonder ramen ook screens kunt plaatsen. Als je daarbij kiest voor ritsscreens, weet je dat je schermen bestand zijn tegen harde wind van buitenaf en regen. 

Ritsscreens voor buiten als zonwering op je overkapping

Het is met name bij een overkapping slim om te kiezen voor ritsscreens. Ritsscreens zorgen er namelijk voor dat de wind buiten blijft. Dat komt doordat de zijkanten van het screen verzonken zijn in de houder, waardoor het scherm niet gaat klapperen en de wind geen grip krijgt op het doek. Je sluit je overkapping op een nette manier af terwijl je toch zicht naar buiten blijft houden en geen insecten binnen krijgt. Zo heb je niet alleen overdag een perfecte barrière voor de zon, maar houd je ook in de avond een prettig binnenklimaat onder je overkapping, serre of veranda. 

Ben je benieuwd hoe je onder jouw overkapping het klimaat vast kunt houden met screens? Neem dan contact op met Degalux en ontdek wat screens kunnen betekenen in jouw situatie. Onze experts kijken graag samen met jou naar de beste oplossing, waarna ze de screens zelf komen monteren.  

Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten