Rolluiken Solar Screens
20 april 2023

Warmtewerend glas of zonwering

Warmtewerend glas is voorzien van een coating waardoor zonlicht weerkaatst wordt. Daardoor filtert het glas tot wel 60% van de warmte ten opzichte van standaard dubbel glas. Maar wat zijn de nadelen van warmtewerend glas? En wanneer is buitenzonwering een betere oplossing?

 

Hoe werkt warmtewerend glas?

In de basis heeft warmtewerend glas, ook wel zonwerend glas, hetzelfde voordeel als screens: het houdt een groot deel van de warmte buiten, maar laat nog wel daglicht binnen.

Warmtewerend glas houdt dankzij een zonwerende coating tot wel 60% van de warmte tegen ten opzichte van standaard dubbel glas. Het licht wordt niet volledig geblokkeerd, waardoor er binnen nog wel daglicht is.

 

Nadelen van warmtewerend glas

In eerste instantie lijkt warmtewerend glas een goede oplossing, maar er zijn ook nadelen.

Zo is warmtewerend glas namelijk minder effectief dan buiten zonwering. Waar zonwerend glas tot wel 60% van de warmte tegenhoudt, is dat bij buitenzonwering tot wel 80%.

Zonwerend glas heeft ook een belangrijk nadeel in de winter. De warmte van de zon wordt dan namelijk ook tegengehouden. Hierdoor profiteer je niet van de warmte van de zon op een winterdag.

Kiezen voor warmtewerend glas of zonwering?

Twijfel je tussen warmtewerend glas en zonwering? Dan is het belangrijk om de volgende drie punten mee te nemen:

  1. Warmtewerend glas houdt tot wel 60% van de warmte tegen. Buitenzonwering houdt tot wel 80% van de warmte tegen.
  2. Warmtewerend glas kan ook als coating op bestaand glas geplakt worden, dit is een relatief goedkope oplossing.
  3. Warmtewerend glas houdt de warmte ook op koude dagen tegen, terwijl de screens alleen gebruikt worden als je de warmte wilt tegenhouden.

De kosten voor warmtewerend glas zijn ongeveer €80 per vierkante meter en €45 per vierkante meter aan montage. Benieuwd naar de prijs van zonwering? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. 

Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten