Screens
22 maart 2024

Welke kleur screen past het best bij mij?

Je zou denken dat de kleur die je kiest voor je zonwering met screens vooral af moet hangen van je persoonlijke smaak en voorkeur. En daar heb je helemaal gelijk in! In eerste instantie kijk je natuurlijk naar wat past bij de kleurstelling van je huis en je interieur. Toch kun je met meer zaken rekening houden als het gaat om de kleur van je screens. Wist je bijvoorbeeld dat de ene kleur de warmte van de zon beter tegenhoudt dan de andere? 

De beste kleur voor screens

Eigenlijk bestaat er geen slechte kleur voor screens. Een screen voor je raam zorgt altijd dat het zonlicht wordt gedempt, ongeacht de kleur. Daarbij zorgt een ritsscreen ook nog voor een isolerende luchtlaag tussen het raam en het screen, omdat een ritsscreen volledig vastzit in de zijgeleider en dus niet kan gaan klapperen. Feitelijk kun je screens in alle kleuren krijgen die je wilt, maar uit praktijk blijkt dat mensen toch vaak voor neutrale kleuren aan hun huis kiezen. De tijd dat iedereen knalrode zonwering aan het huis hing, ligt achter ons en dat is misschien maar goed ook. Zwart, wit en antraciet zijn de kleuren die je het vaakst tegenkomt. En met name de donkere kleuren houden de zon nét wat beter tegen. 

Zwart en antraciet goede kleuren voor screen

Zwart en antraciet nemen veel warmte op, waardoor de zonnestralen als het ware in het doek van het screen worden gevangen. Zo blijft de warmte dus in het screen zitten en krijgt hitte veel minder kans om tot de woonruimte door te dringen. Daar komt nog bij dat je op donkere kleuren minder snel vuil ziet. Vergeet ook niet dat zwart en antraciet altijd een strakke uitstraling geven en nooit uit de mode raken. Ook daarom zijn het perfecte kleuren voor je screens. Lichtere kleuren nemen juist geen zonlicht op en zullen er dus voor zorgen dat het warmer wordt in huis. 

Kies jouw kleur screen bij Degalux

Voor welke kleur je ook gaat, wij staan klaar om er een schitterend screen op maat van te maken. En wat dacht je van een screen op zonne-energie? Met zo’n solar screen hoef je je geen zorgen te maken over kabels en er is geen aansluiting nodig op het elektriciteitsnet. Zo is een screen op zonne-energie ook nog een hele duurzame en groene oplossing, terwijl je ‘m natuurlijk ook in het zwart of antraciet kunt krijgen. Voor meer informatie mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten