Screens
14 oktober 2024

Zonwering kunststof kozijnen: waar let je op?

Heb je kunststof kozijnen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van zonwering? Dan ben je in dit artikel op de juiste plek. We vertellen je meer over de opties van onder meer screens en rolluiken. En bij Degalux snappen we heel goed dat je liever niet boort in je kunststof kozijnen, dus ook daar gaan we op in. Zo weet jij op welke manieren je je woning met kunststof kozijnen van kwalitatieve zonwering kunt voorzien!

Zonwering kunststof kozijnen zonder boren

Er zijn diverse redenen te benoemen om liever niet in je kunststof kozijnen te boren. Zo kan daardoor de isolatiewaarde naar beneden gaan, en dat is zonde. Dat niet alleen, want vaak ben je ook nog eens je garantie kwijt als je gaten gaat boren in je kozijn. Verder is het soms zichtbaar en dat is ook niet ideaal. Kortom, boren voor zonwering wil je liever voorkomen.

Zonwering op kozijn buiten

Kun je dan beter je zonwering aan de binnenkant van je woning plaatsen? Nee hoor, het wordt juist aanbevolen om het buiten te hangen. Dat weert de warmte beter dan wanneer je ze aan de binnenkant zou plaatsen. Bovendien kun je dan voor solar zonwering kiezen, wat een milieubewuste en energiebesparende keuze is.

Kunststof kozijn met zonwering? Tussen muur boren!

Toegegeven, aan boren ontkom je niet als je zonwering wilt plaatsen. Zonwering moet immers stevig bevestigd worden, zodat het tegen weer en wind bestand is. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing, namelijk tussen de muur boren. Daardoor hoef je je mooie, kunststof kozijnen niet te verminken.

Hierbij wordt de zonwering dus vóór het kozijn gemonteerd. Hierdoor is de zonwering netjes weggewerkt. Vind je een strakke gevel minder belangrijk? Dan kan de zonwering ook nog op de muur worden geplaatst. Ook hierbij hoef je niet in het kunststof kozijn te boren. 

Hoe kunststof kozijnen met zonwering monteren?

Dat laat je toch gewoon doen?! Bij Degalux leveren we je kunststof kozijnen inclusief montage. Zo heb je zelf nergens geen omkijken naar en word je volledig ontzorgd. Dan weet je zeker dat het op de juiste manier gebeurt. Je voorkomt onnodige kosten, levert niet in op isolatiewaarden en behoudt de garantie op je kunststof kozijnen.

Welke zonwering voor kunststof kozijnen?

Je weet nu meer over de mogelijkheden van het monteren van zonwering op kunststof kozijnen. Maar misschien ben je ook wel benieuwd welke soorten zonwering dan goede keuzes zijn? Bij Degalux adviseren we of rolluiken, of screens. Beide opties hebben voordelen, dus maar net wat bij je past. We vertellen er wat meer over.

Kunststof kozijnen met screens

Zonwering buiten? Screens op kunststof kozijnen behoren nog altijd tot de populairste opties, vooral beneden. Dat komt omdat ze doorkijk naar buiten bieden, terwijl ze ook privacy bieden omdat anderen niet naar binnen kunnen kijken. Bovendien zorgen ze voor goede isolatie en gaan ze schittering tegen.

Gebruik onze screen configurator en bereken de prijs!

Kunststof kozijnen zonwering met rolluik 

Rolluiken op kunststof kozijnen zijn een goed alternatief voor screens en hebben vaak de voorkeur voor verdiepingsvloeren en ruimtes zoals slaapkamers. Ze kunnen namelijk volledig verduisteren. En zo kun je de temperatuur in de ruimte tot wel 7 graden lager houden. Extra handig op warme zomerdagen. Rolluiken zijn iets voordeliger dan screens. 

Rolluiken op kozijn? Gebruik onze rolluik configurator en bereken de prijs!

Solar screens en rolluiken voor kunststof kozijnen

Wil je sowieso zo min mogelijk boren, niet in je kunststof kozijn, maar ook minimaal in de muur? We benoemden eerder al kort onze solar zonwering, die dus op zonne-energie werkt. Dat is niet alleen beter voor het milieu en de hoogte van je energierekening, maar zorgt er tevens voor dat je geen bedrading aan hoeft te leggen. En dat scheelt dus boren in en door de muren (om de motor van stroom te voorzien).

Ook scheelt het heel wat montagewerk. Een ideale keuze die helemaal bij de tijd van tegenwoordig past. Zelfs als het Nederlandse zonnetje zich op een dag weinig laat zien, zou dat genoeg moeten zijn om je zonwering te besturen. Je betaalt er wel wat extra voor, maar het is een goede investering die toekomstproof is.

Zonwering kunststof kozijnen? Degalux!

Zonwering op kozijn binnen, of zonwering op kozijn buiten? Je weet nu dat je zonwering het beste aan de buitenkant kunt plaatsen, tussen de muur of op de muur, zodat je niet in je kunststof kozijnen hoeft te boren. Je weet nu ook dat zowel screens als rolluiken goede keuzes zijn en waarom. Nu alleen nog de knoop doorhakken wat het beste bij je past, en dan kun je aan de slag met het kiezen van de kleur, en het monteren van je zonwering!

Bij Degalux kies je voor A-kwaliteit zonwering, die perfect op maat wordt gemaakt zodat deze bij je kunststof kozijnen past. Wil je persoonlijk advies inwinnen? Stel ons gerust je vragen via e-mail of WhatsApp. Of start met het samenstellen van je zonwering voor kunststof kozijnen, en ontdek vrijblijvend onze opties en prijzen.

Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten