Screens
14 oktober 2024

Zonwering op balkon: dit zijn de mogelijkheden!

Je hebt een prachtig balkon waar je graag tijd doorbrengt. En hoewel een zonnetje fijn is, valt deze je soms toch net iets te veel lastig. Wil jij altijd schaduw kunnen creëren? Dan is een zonnescherm op het balkon een goede keuze. Daarnaast kun je ook binnen koel houden met behulp van een screen of rolluik. Hoe kies je nu de beste zonwering voor op je balkon, die écht bij je wensen aansluit? En waar let je op? Daar gaan we in dit artikel op in.

 

Oplossing zonwering balkon: 3 opties 

Met zonwering op het balkon wordt in de meeste gevallen verwezen naar een zonnescherm, oftewel een uitschuifbaar doek voor het creëren van een schaduwplek. Dit staat ook bekend als horizontale zonwering. Verticale zonwering balkon? Dan kom je uit bij rolluiken of screens. In dit artikel gaan we voornamelijk in op het balkon zonnescherm, maar we zoomen eerst kort ook even in op de balkon screens en rolluiken.

1.     Screens balkon 

Een screen is een semi-doorschijnend doek dat aan de buitenkant van de raam wordt bevestigd. Het laat licht door, zodat je binnen geniet van gematigd zonlicht. Wel houdt het warmte tegen en is het van buitenaf niet doorschijnend, waardoor het extra privacy biedt. Dit zonder een opgesloten gevoel te geven. Direct jouw screens samenstellen.

2.     Rolluik balkon

Het balkon rolluik is vergelijkbaar met de screen, maar dan met als grootste verschil dat een rolluik geen licht binnenlaat als deze helemaal gesloten is. Dat zorgt ervoor dat de temperatuur in huis tot wel 7 graden lager blijft. Het is voordeliger dan een screen, maar biedt vanuit binnen geen doorkijk. Direct jouw rolluiken samenstellen.

3.     Zonnescherm balkon

Vaak wordt er met zonwering voor het balkon dus gedoeld op het zonnescherm. Dit is een doek dat je (elektrisch) kunt uitschuiven, zodat je geniet van een heerlijke schaduwplek. Je houdt de zon weg bij je ramen, waardoor het klimaat in huis ook koeler blijft. En koelt het ’s avonds af? Dan blijft die warmte juist goed hangen onder je zonnescherm.

Knikarm zonnescherm balkon

Onze zonneschermen zijn voorzien van een knikarm, waardoor de constructie eenvoudig in- en uitklapt. Door de vormgeving zijn ze stevig en hoef je dus niet bang te zijn dat de wind eronder schiet en dat het scherm af kan breken. Je kiest voor A-merk kwaliteit en vult zelf precies de gewenste maat in, zodat je nieuwe zonnescherm op je balkon perfect aansluit. Zo kies je bijvoorbeeld voor een standaard maat zoals een zonnescherm balkon 4 meter of 5 meter, maar kun je ook tot op de mm nauwkeurig afwijkende maten selecteren. 

Zonnescherm voor balkon op zonne-energie

Wist je dat balkon zonwering ook verkrijgbaar is op zonne-energie? Ontdek onze solar zonwering die automatisch oplaadt door de zon. En zo kun je ze elektrisch uitklappen zonder kosten te maken. Zelfs als de zon op een dag minimaal schijnt, zal dat voldoende zijn om jouw zonnescherm in en uit te klappen mocht je dat willen. Solar zonneschermen zijn wel iets prijziger, maar zijn een duurzame en op termijn energiebesparende oplossing.

Balkon zonwering in gewenste kleur

Je kiest voor balkon zonwering vanuit praktisch oogpunt, maar het oog wil ook wat. Daarom is het wel zo fijn dat je bij ons uit diverse kleuren doeken kiest. Zo kan de stevige omkasting met antraciet structuurlak (RAL 7016), afgewerkt worden met een effen doek in bijpassend antraciet, grijs of zwart. Maar je kunt tevens kiezen voor leuke streeppatronen met grijs, antraciet en crèmewit. Zo stem je je nieuwe zonnescherm af op je smaak.

Zonnescherm balkon prijzen

Klinkt handig zo’n zonnescherm op je balkon, toch? Wij vinden van wel! Maar we snappen heel goed dat je eerst wilt weten wat het je gaat kosten. Gelukkig kun je dat bij ons heel eenvoudig zelf berekenen op basis van je wensen en de afmetingen van je balkon. Gebruik onze ‘zonnescherm configurator’ en doorloop de stappen voor een vrijblijvende prijsopgave. Je ziet direct alle opties, zoals de verschillende kleuren en vormen!  

Zonwering balkon appartement monteren

Heb je onze configurator voor de balkon zonwering prijzen al gebruikt? Dan is het je misschien opgevallen dat we erg scherpe prijzen hanteren. Dit doen we zonder in te leveren op kwaliteit. Als specialist in zonwering kunnen we aantrekkelijke tarieven hanteren. En voor die scherpe prijs komen we de zonwering ook nog eens bij jou thuis monteren. Zo hoef je jezelf niet in allerlei (gevaarlijke) bochten op je balkon te wringen. Bij Degalux word je volledig ontzorgd!

Zonwering voor balkon? Degalux!

Je weet nu meer over de opties voor zonwering en specifiek over de voordelen van het zonnescherm. Zonwering op balkon plaatsen? Klik dan via de homepage van Degalux even verder naar het gewenste type zonwering voor meer informatie. Of vraag onze digitale brochure aan. Heb je specifieke vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via WhatsApp of e-mail. Ons enthousiaste team staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten