Rolluiken Duurzaam
20 april 2023

Energielabel verbeteren met rolluiken

Rolluiken dragen bij aan een energiezuinige woning. In deze blog lees je hoe dat zit!

 

Een gunstig energielabel wordt steeds belangrijker. Sinds het noteren van het energielabel verplicht is bij het verkopen van een woning wordt hier steeds meer naar gekeken. Want een huis met een goed energielabel heeft minder investeringen nodig én heeft een lagere maandelijkse energierekening.

Voor het verbeteren van het energielabel is één onderdeel key: isolatie.

Isolatie met rolluiken

Door te isoleren verhoog je de energielabel van jouw woning. Naast de muren en de vloer, kun je ook isoleren met rolluiken. Rolluiken zorgen niet alleen dat de temperatuur ‘s zomers lager blijft, maar zorgen ook dat de kou in de winter buitenshuis blijft.

Rolluiken hebben dus een isolerende werken en dragen daardoor bij aan het energielabel van jouw woning.

Een aangename temperatuur in huis

Met rolluiken profiteer je van een aangename temperatuur in huis. De temperatuur blijft in de zomer tot wel 7 graden lager. Dat maakt dat rolluiken de meest effectieve manier van zonwering is.

Wist je dat rolluiken ook een uiterst effectieve manier zijn om te voldoen aan de eisen van de BENG?

Rolluiken op zonne-energie

Degalux heeft ook rolluiken op zonne-energie. Deze rolluiken hebben dezelfde voordelen als reguliere rolluiken maar werken dankzij een zonnepaneel aan de voorzijde. Hierdoor zijn de rolluiken volledig energieneutraal en profiteer je naast een duurzame woning ook voor duurzame rolluiken!

 
 
 
 
Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten