Duurzaam Screens
23 augustus 2023

Video: hoe jij met ritsscreens het binnenklimaat naar je hand zet

In principe is het maar één product. Ons ritsscreen. Maar de mogelijkheden van dit fraaie staaltje zonwering zijn toch heel uitgebreid. Ontdek wat een ritsscreen aan de buitenkant kan doen met het wooncomfort aan de binnenkant. 


Ritsscreens weren de zon

Bij het hoe en waarom van zonwering denk je in eerste instantie aan het zomerseizoen dat veel zonneschijn met zich meebrengt. Voor ritsscreens geldt hetzelfde. Door het screen neer te laten, creëer je een koele binnenruimte door de felste stralen van het zonlicht weg te nemen. Daar komt bij dat het doek van het ritsscreen effectief hitte absorbeert en dus buiten laat. Ook weerkaatst het uv-straling, wat de huid en de algehele gezondheid ten goede komt. Maar er is meer. 

Behaaglijke winters  

Zoals in de  zomer de warmte buiten mag blijven, wil je die in de winter juist binnen houden. Ook daar voorzien ritsscreens in. Het doek zit namelijk niet strak tegen het raam aan, waardoor er een isolerende luchtlaag ontstaat. Met deze extra barrière houd je nog meer kostbare warmte vast en werken de screens dus als isolatie. Daarbij wordt het niet donker in huis; de verduisterende screens laten genoeg licht door. Als het zonnetje schijnt in de koude maanden heb je ‘m dus toch nog in huis. 

Duurzaamheid en kostenbesparing met solar ritsscreens

Omdat ritsscreens in alle seizoenen zorgen dat je minder energie verbruikt, zijn ze een waardevolle aanvulling op de verduurzaming van je woning. Dat is niet alleen goed voor het milieu en de wereld om ons heen, maar ook voor de energierekening. Verder gebruiken we gecertificeerde aluminiumcoatings die geen stempel drukken op het milieu. Om het helemaal interessant te maken, kun je ervoor kiezen om je ritsscreen uit te rusten met een solarpaneeltje. Hierdoor wekt het ritsscreen zelf de energie op die nodig is om het open en dicht te laten gaan en is geen aansluiting op het stroomnet nodig. Met een solar ritsscreen heb je dus een volledig zelfvoorzienend isolatie screen te pakken dat ook nog eens verduisterend werkt. Wat wil je nog meer?

Comfortabele en stijlvolle oplossing op maat

Een ritsscreen geeft je net wat meer comfort dan een ‘gewoon scherm’ voor je raam. Dat komt onder andere doordat het scherm over de volledige lengte aan weerskanten door de zijgeleiders loopt en ermee verbonden is. Hierdoor gaat het screen vloeiend van boven naar beneden en weer terug en kan het ook niet gaan klapperen bij harde wind. Je kunt dus echt spreken van een windvast screen. Het screen kan verder tegen elk weertype, dus je hoeft je geen zorgen te maken over regen. Wat helemaal comfortabel is: je kunt gewoon naar buiten blijven kijken, ook als het scherm dicht zit. Je hebt dus wel de blik naar buiten, zonder ongewenste blikken naar binnen. Als klap op de vuurpijl komt daarbij nog de mogelijkheid om ritsscreens uit te voeren in elke gewenste maat. Ook als je een breedte wilt overbruggen die wat minder vaak voorkomt, is daar een passende oplossing voor. En laten we er eerlijk over zijn, zo’n ritsscreen is ook gewoon een strakke en markante verschijning aan je gevel. 

Ben jij benieuwd welk ritsscreen past bij jouw wens? Stel dan je eigen ritsscreen samen of neem contact met ons op voor adviesgesprek. 

Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten