Screens
7 oktober 2024

De voordelen en nadelen van screens

Overweeg je screens voor je woning en ben je benieuwd naar de voordelen en nadelen? Eerder schreven we al een artikel over rolluiken of screens. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen en nadelen van screens. Zo weet jij of screens bij je persoonlijke voorkeuren en wensen passen. Daar gaan we!

 

Wat zijn screens?

Eerst zoomen we nog even kort in op de betekenis van screens, omdat we merken dat de benamingen voor diverse soorten zonwering regelmatig door elkaar gebruikt worden. Een screen is een doek dat voor een raam wordt gemonteerd en waarbij jij wel naar buiten kunt kijken, maar anderen niet of nauwelijks naar binnen. Het is verticaal in- en uitschuifbaar. Een screen is bedoeld voor zonwering en privacy, zonder dat je een opgesloten gevoel krijgt.

Voordelen screens buiten versus binnen

Bij Degalux adviseren we om zonwering (en dus screens in dit geval) aan de buitenkant te plaatsen, omdat de doeken dan meer warmte weren dan wanneer ze aan de binnenkant geplaatst worden. Bovendien leveren we screens op zonne-energie, waardoor je ze kosteloos en milieubewust kunt bedienen. Onze stevige screens zijn bestand tegen windvlagen van buitenaf.

Voordelen screens

Laten we dan nu eens kijken naar de voordelen van screens. Lees ze door om te kijken of screens voor jouw woning en wensen een goede optie zijn.

 

1.     Zonwerend

 

Screens zorgen voor een filtering van het zonlicht zonder dat het donker wordt in huis. Ze filteren ongeveer 85% van het zonlicht. En dat is handig als je bijvoorbeeld tv kijkt of op je laptop werkt, want je hebt dan geen last van schitteringen. Optioneel kun je kiezen voor ritsscreens, zodat je ook geen lichtinval hebt langs de zijkant.

 

2.     Privacy zonder opgesloten gevoel

 

Screens weren een groot deel van het zonlicht, en ook de inkijk die mensen hebben in je woning. Zo zorg je met screens dus voor meer privacy. Ben je bang dat je last krijgt van een opgesloten gevoel? Geen zorgen! Je kunt er namelijk zelf wel doorheen kijken. Zo geniet jij van een mooi uitzicht, zonder dat anderen zien waar je naartoe kijkt.

 

3.     Isolerende werking

 

Ben je op zoek naar zonwering met een isolerende werking? Hoewel rolluiken bekend staan om hun hoge isolatie vermogen, mogen ook screens niet onderschat worden. Tenminste als je kiest voor de ritsscreens van Degalux. Deze zijn verbonden aan een zijgeleider, waardoor een laag stilstaande lucht ontstaat. Zo voorkom je dat warme lucht tijdens hete dagen naar binnen komt. Ook zal warme lucht in huis in de winter minder snel ontsnappen. Dat zorgt ervoor dat screens een vergelijkbare isolerende werking hebben ten opzichte van rolluiken.

 

4.     Open ruimtes afsluiten

 

Het is zelfs mogelijk om met ritsscreens ruimtes af te sluiten, zoals een veranda. Dit kan van pas komen om meerdere redenen. Zo houd je wind, kou en zelfs regen tegen, voor een aangenamer klimaat onder je overkapping. Andersom houd je warmte langer vast en kun je met screens de zomeravonden verlengen.

Nadelen screens

Uiteraard zijn er ook nadelen te benoemen. Nou ja, niet per se nadelen, maar zaken om rekening mee te houden als je twijfelt of screens bij je passen.

 

1.     Investering nodig

 

Er is een investering nodig om screens aan te schaffen, en wat veel mensen niet weten is dat ze ook wat prijziger zijn dan bijvoorbeeld rolluiken. Gelukkig worden screens als goede investering gezien, omdat je woning vaak meer oplevert bij eventuele verkoop. Maar je moet het natuurlijk wel kunnen betalen! Bij Degalux streven we ernaar om de prijzen scherp te houden. Bereken zelf de kosten op basis van jouw woning met onze offerte tool.

TIP: Een screen houdt de ruimte koeler, waardoor je kosten op de airco kunt besparen!

 

2.     Kwaliteit loopt uiteen

 

Het is van belang om goed te letten op de kwaliteit van screens. Zo zijn niet alle screens verduisterend, en zijn ze ook niet altijd even mooi. Dat laatste is natuurlijk een mening, maar het is dus wel even iets om rekening mee te houden. Wij geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een zo klein mogelijke buitenkast, zodat deze zo min mogelijk opvalt.

 

3.     Schoonmaken

 

Het is slim om je screens af en toe te reinigen met een zachte spons en niet-agressief schoonmaakmiddel. Of dit per se een nadeel is? Dat ligt eraan of je schoonmaken leuk vindt. En je moest je ramen toch al reinigen! Maar als je dus vaak wisselt tussen een open en dicht screen, dan moet je zowel de ramen als de screens eens in de zoveel tijd onderhanden nemen, zodat ze maximaal mooi blijven.

Degalux screens voordelen

 

Er zitten zoals je leest flink wat voordelen aan screens. Maar het ene screen is het andere niet, en juist daarom is het extra van belang om te letten op kwaliteit. Bij Degalux hebben we diverse soorten screens in huis, en wij focussen op de beste prijs-kwaliteit! Wat mag je verwachten?

 

  • Stijlvolle design, met keuze uit tal van kleuren en maten.
  • Zonwerende screens die tevens een isolerende werking hebben.
  • Privacy screens met doorkijk, zodat je je niet opgesloten voelt.
  • Optie tot solar screens, die werken op zonne-energie.
  • Gepoedercoate omkastingen die lang mooi blijven.
  • 3 jaar garantie op je nieuwe screen.

Vind je screens bij Degalux!

Enthousiast over de voordelen van screens? Bestel dan bij Degalux en laat je volledig ontzorgen. Vergelijk onze zonwerende screens, ritsscreens en solar screens en bestel ze in de juiste maat. Meer weten over de voordelen van screens? Bekijk onze website, vraag onze brochure aan of neem contact op als je nog vragen hebt.

 

 

 
Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten