Rolluiken Screens
20 april 2023

Een rolluik of een screen? Wat zijn de verschillen?

Rolluiken en screens zijn beide zonwering. Op het eerste gezicht kunnen de twee soorten zonwering erg op elkaar lijken maar er zijn wel degelijk grote verschillen. Het belangrijkste verschil is de mate van verduistering. Rolluiken verduisteren volledig. Screens belemmeren wel het zonlicht en de inkijk naar binnen maar verduisteren niet. In deze blog bespreken we stap voor stap de overeenkomsten en verschillen zodat jij de beste keuze kunt maken.

 

Wanneer kies ik voor rolluiken?

Rolluiken worden vaak gekozen voor de bovenverdieping. Dit komt omdat rolluiken volledig verduisteren. Zo blijven de slaapkamers volledig donker als het in de zomer al vroeg licht wordt. Door de slaapkamer volledig te verduisteren blijft de warmte buiten. Rolluiken houden de temperatuur in huis zo’n zes graden lager.

Natuurlijk is het ook mogelijk om beneden voor rolluiken te kiezen. Vaak wordt deze keuze gemaakt in verband met veiligheid. Rolluiken zijn inbraakwerend. Daarnaast hebben de rolluiken van Degalux standaard anti optilveren. Het rolluik is daardoor nauwelijks van buiten om te tillen wat inbraken voorkomt.

Wanneer kies ik voor screens?

Screens worden vaak gekozen voor de benedenverdieping. Hier wordt vaak voor gekozen omdat screens wel het zonlicht buiten laten maar niet het uitzicht naar buiten belemmeren. Hierdoor krijg je geen opgesloten gevoel en kun je nog wel genieten van het uitzicht. Screens zijn ook ideaal met thuiswerken. Screens voorkomen namelijk vervelende schitteringen op jouw beeldscherm.

 

Extra opties bij rolluiken en screens

De rolluiken van Degalux verschillen van andere rolluiken in de markt. Lees hier meer over de verschillen tussen reguliere en Degalux rolluiken. Naast de unieke rolluiken van Degalux zijn er ook nog extra opties bij zowel rolluiken als screens. Rolluiken en screens kunnen naar wens beide werken op zonne-energie. Dankzij de speciale solar motor van Degalux werken de rolluiken en screens energieneutraal.

Voor rolluiken zijn er nog extra opties als anti-klankband en obstakeldetectie mogelijk. De anti-klankband voorkomt dat regendruppels en hagelstenen voor een hinderlijk geluid zorgen. De obstakeldetectie voorkomt dat het rolluik zichzelf kapot trekt bij weerstand. Hierdoor stopt het rolluik automatisch als bijvoorbeeld het raam openstaat.

De belangrijkste verschillen tussen rolluiken en screens

Het belangrijkste verschil tussen rolluiken en screens is de mate van verduistering. Zoals eerder besproken verduisteren rolluiken volledig. Screens belemmeren wel de inkijk naar binnen maar niet de inkijk naar buiten. Dankzij de anti optilveren zijn alleen rolluiken inbraakwerend. Als laatste is ook de kast een belangrijk verschil. De rolluikkast van Degalux is de kleinste van Nederland. Echter, de kast van een screen is altijd compacter.

 
Dirk van Soest
Ik ben Dirk en ik werk bij Degalux als zonweringexpert. Met mijn jarenlange ervaring in de zonweringindustrie help ik jou graag op weg in onze blogs om meer te weten te komen over zonneschermen, rolluiken en screens.

Gerelateerde berichten