Screens

Profiteer van een lagere temperatuur in huis, geen schitteringen op beeldschermen en privacy met stijlvolle screens.

Profiteer van stijlvolle screens:

Waarom kiezen voor screens?

Onze screens worden van begin tot eind gemaakt in onze eigen fabriek. Zo houden we de productie in eigen hand en bent u verzekerd van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat u volledig ontzorgen door een van onze dealers.

Vaak wordt er screens gekozen om de zon buitenshuis te houden. Dankzij schaduw in huis blijft de temperatuur aanzienlijk lager. Maar screens hebben ook vele andere voordelen. Zo profiteert u ook van de volgende 4 voordelen:

1.  Effectieve zonwering

2. Stijlvol dankzij de kleine screenkast

3. Geen opgesloten gevoel doordat u wel naar buiten kunt kijken

4. Privacy doordat voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken

Screens voor zonwering

Screendoeken hebben een zonfiltering van 85%. Daarmee houden screens de temperatuur in huis aanzienlijk lager. Toch laten de screens wel 1 tot 3% licht door. Hierdoor profiteert u overdag wel van daglicht, maar heeft u geen last van fel zonlicht of een warme temperatuur in huis.

Privacy met sceens

Naast screen voor zonwering worden screens ook veel gekozen voor de privacy. Met screens kijken voorbijgangers overdag niet van buiten naar binnen. In tegenstelling tot rolluiken of gordijnen kunt u wel van binnen naar buiten kijken. Hierdoor krijgt u geen opgesloten gevoel maar ervaart u wel privacy.

Als u weet dat screens het type zonwering is waarnaar u op zoek bent, dan bent u er helaas nog niet. U heeft keuze uit drie type screens: standaard, ritsscreens en solar screens.

Ritsscreens

Ritsscreens zijn aan de zijkant verbonden aan de zijgeleider. Hierdoor heeft u geen last een een lichtspleet en nog belangrijker: gaat het screendoek niet klapperen bij wind. Dit zorgt voor meer comfort doordat u geen last heeft van harde geluiden en is ideaal als u de screens wilt monteren op plaatsen met veel wind. Bovendien staat het screendoek strakker waardoor ook de uitstraling van de screens luxer is.

Zonwering: wat kost een screen?

Screens op zonne-energie

Screens op zonne-energie werken dankzij een zonnepaneel aan de voorzijde van de screen. Dankzij het zonnepaneel laadt de accu van de screens op een duurzame manier op. Hierdoor profiteert u met onze eigen Solar motor van Degalux van duurzame screens.

Bovendien hoeven de screens niet aangesloten te worden op het stroom. Ideaal bij het plaatsen van screens op plekken waarbij stroom lastig is of als u niet in de kozijnen wilt boren.

Screen op maat buiten

Bekijk onze brochure

Bent u er nog niet uit welk type zonwering bij u past? Twijfelt u nog tussen screens en rolluiken? Download gratis onze brochure boordevol inspiratie over onze zonweringen.

Dealer in mijn buurt

U weet dat u screens wilt maar nog behoefte aan persoonlijk advies? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo heeft u direct een prijs op maat en komt u in contact met een specialist bij u in de buurt.

De juiste screen kiezen

Als u heeft bepaald dat een screen de juiste zonwering, moet u nog de volgende keuzes maken:

 1. Type screen
 2. De plaatsing
 3. Afmetingen
 4. Kleuren
 5. Type bediening
 6. Montage

Al deze factoren spelen mee tijdens het op maat maken van uw screen. Per stap helpen wij u om de juiste keuze te maken. We beginnen met het type screen. Bekijk in onderstaande tabel de verschillen:

Keuzestress?

Heeft u last van keuzestress? Wilt u persoonlijk advies op locatie en volledig ontzorgd worden door een specialist bij u in de buurt? Geen probleem.

Als u het offerteformulier invult, ontvangt u een inschatting van de kosten. Vervolgens kunt u contact opnemen met een Degalux specialist. De specialist adviseert u over de specificaties, komt de screens bij u inmeten en monteert deze vakkundig.

Handbediend

Elektrisch aangedreven

Maximale breedte

Windvast

Isolerend

Privacy

Warmtewerend

Motor op zonne-energie

Vrije uitkijk

Kan met draairaam

Geen schuine zoninval

Screen

500 cm

Ritsscreen

500 cm

Solar screen

500 cm

Screen specificaties

Bij ritsscreens is de zijkant van het screendoek verbonden aan de zijgeleiders. Dit geeft de screen niet alleen een strakkere uitstraling, maar komt er ook geen lichtspleet langs het doek en gaat het screen niet klapperen. Hierdoor is de screen ook goed te gebruiken bij wind.

Plaatsing van de screens

Het is erg belangrijk om van tevoren te bepalen waar de screens geplaatst moet worden. Er zijn hierbij drie keuzes:

Screens van binnenuit gezien
 1. Het screen op de muur plaatsen
 2. Het screen tussen de muur plaatsten
 3. Het screen op het kozijn plaatsen

Dit is belangrijk voor de type geleiders die wij op de screens zetten. Elk type plaatsing heeft eigen voordelen.

Screen plaatsen op de muur

Bij plaatsing op de muur wordt er niet in de kozijnen geboord. Dit is een groot voordeel met kunststof kozijnen.

Screen plaatsen tussen de muur

Hierbij wordt de screen tussen de dagkanten, in de kantelaaf, gemonteerd. Dit werk komt heel nauwkeurig, maar heeft wel de meest subtiele afwerking. Daarnaast is het een belangrijk voordeel dat de screenkast niet in de weg zit bij het openen van het raam. Hiervoor zijn speciale geleiders nodig.

Screen plaatsen op het kozijn

Bij het plaatsen op het kozijn valt de screen mooi weg bij de gevel. Maar dit type montage kan niet bij openslaande deuren.

De globale of exacte maat bepalen

Om de prijs van uw screen te bepalen, heeft een dealer de exacte afmetingen nodig. Heeft u geen exacte afmetingen? Dan krijgt u met globale afmetingen een goede indicatie. Omdat alle screens op de millimeter nauwkeurig op maat worden gemaakt, is het belangrijk dat de afmetingen precies kloppen. Naar wens komt een dealer bij u in de buurt de screens inmeten zodat u verzekerd bent van de juiste afmetingen.

Het kiezen van de juiste motor

Met keuze uit 7 verschillende motoren begrijpen we dat dit een lastige keuze kan zijn. Een dealer helpt u graag met persoonlijk advies. In het kort:

 1. Degalux motor met schakelaar – de goedkoopste optie voor elektrische bediening met schakelaar
 2. Degalux motor met afstandsbediening – onze eigen motor met afstandsbediening om tot 15 meter afstand te bedienen
 3. Degalux solar motor – onze motor voor screens die werkt op zonne-energie
 4. Somfy motor met schakelaar – betrouwbare somfy motor (duurder dan onze eigen motor) voor bediening met schakelaar
 5. Somfy motor Ilmo – betrouwbare somfy motor (duurder dan onze eigen motor) voor bediening met afstandsbediening en obstakeldetectie
 6. Somfy motor Sunilus IO – betrouwbare somfy motor met afstandsbediening en Somfy App.

Voordelen van onze screens

Zonwering met daglicht Houd het koel in huis maar niet volledig donker

Geen schitteringen Geen felle zon op beeldschermen

Verkrijgbaar als ritsscreen Voor windvaste screens met strakke afwerking

Verkrijgbaar met duurzame motor Op zonne-energie

Vrijblijvende offerte voor screens aanvragen

Veelgestelde vragen over screens

Heeft u interesse in een van onze producten?

Matthijs

Productspecialist

Copyright degalux

KvK 24342218