Bespaar energie deze winter met rolluiken van Degalux

Lees hier waarom rolluiken bijdragen aan het verminderen van gasverbruik in huis

Dirk
16 augustus 2022

Stijgende (gas)prijzen

De huidige geopolitieke spanningen zorgen voor een hectische gasmarkt. Door de spanningen vanwege de Russische invasie van Oekraïne steeg de gasprijs al naar een hoger niveau dan ooit te voren. De afgelopen tijd lag de prijs van gas rond de 200 euro per megawattuur. Na de hitte, en daardoor droogte van de afgelopen weken, is de gasprijs verder gestegen naar 230 euro per megawattuur. Door de huidige waterstand is het moeilijker geworden om kerncentrales te koelen waardoor de productie niet op volle capaciteit kan draaien. Ook is de Nord Stream 1 gaskraan door de sancties slechts voor 20% in gebruik. De vraag in de markt is momenteel groter dan het aanbod waardoor de prijzen stijgen.

Solar rolluik prijs

Wat is een megawattuur (MWh)?

Een megawattuur is hoeveel stroom er in een uur gemaakt kan worden door een generator met een capaciteit van een megawatt

Eisen Van De BENG

Betere isolatie

Voor veel mensen zal de komende winter de prijzen nog verder doen stijgen. Onder andere door onvoldoende isolatie verliezen veel huizen zijn warmte. Naast het isoleren van je vloer en/of muren is het ook mogelijk om te isoleren met rolluiken. Met rolluiken hou je de temperatuur in de zomer lager en in de winter hoger in huis. Daarnaast dragen rolluiken ook positief bij aan het energielabel van uw woning.

Rolluiken op zonne-energie

Degalux heeft ook rolluiken op zonne-energie. Deze rolluiken hebben dezelfde voordelen als reguliere rolluiken maar werken dankzij een zonnepaneel aan de voorzijde. Deze rolluiken laden op via zon- en daglicht. Hierdoor zijn de rolluiken volledig energieneutraal en profiteer je naast een duurzame woning ook voor duurzame rolluiken!

Welke kleur omkasting wil je graag?

Uw keuze:

Welke kleur doek wil je?

Uw keuze:

Rolluik

  • Isolatie tegen warmte en kou
  • Minimaal geluid bij gebruik
  • Standaard inbraakwerend
  • 100% verduisterend

Warmtewerend glas of zonwering

Warmtewerend glas is voorzien van een coating waardoor zonlicht weerkaatst wordt. Daardoor filtert het glas tot wel 60% van de warmte ten opzichte van standaard dubbel glas. Maar wat zijn de nadelen van warmtewerend glas? En wanneer is buitenzonwering een betere oplossing?

Doorkijk screen zonwering

Bewezen effectief voor de BENG-score: Screens van Degalux

Als enige zonweringfabrikant in Nederland zijn de screens van Degalux in het BCRG-register opgenomen. Deze hebben dus een gelijkwaardigheidsverklaring gekregen en zijn daarmee bewezen effectief. Lees meer.

BENG verklaring van het Degalux screen

Heeft u interesse in een van onze producten?

Matthijs

Productspecialist

Copyright degalux

KvK 24342218