Alex
7 december 2020

De rolluiken van Degalux zijn uniek. Dat komt door de geruisloze borstel geleiders, kleine rolluikkast en dubbel gecoate zijkappen. Dit heeft vele voordelen. We lichten ze toe in deze blog.

Kapot vriezen van rolluik

Het heeft gevroren. U wilt uw rolluik omhoog doen maar merkt dat deze is vastgevroren. Met een beetje geluk ontdooit uw rolluik snel en kunt u het later nogmaals proberen. In de werkelijkheid gebeurt het dat uw rolluik vastgevroren blijft zitten bij lagere temperaturen. Als u meerdere keren uw rolluik omhoog probeert te doen kan dit ernstige schade toebrengen aan de lamellen van uw rolluik. De motor is zo sterk dat deze de lamellen kapot kan trekken. Hierdoor sluiten de lamellen niet meer op elkaar aan of vallen deze uit elkaar. Geen ideale situatie. Met de motor van Somfy kan het rolluik detecteren of de lamellen zijn vastgevroren. Hiermee voorkomt u dat er onnodig schade aan de lamellen ontstaat.

Rolluik zonwering Elektrische rolluiken Rolluiken op zonne-energie

Geluidloos rolluik

De rubbers in rolluiken maken veel geluid tijdens het omhoog of omlaag bewegen. Ook slijten de rubbers bij gebruik. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de geleiders. Bij harde wind gaan de lamellen dan nog harder klapperen. Degalux maakt gebruikt van geruisloze borstels in de geleiders. Deze maken minder geluid bij het omhoog en omlaag bewegen, zorgen voor meer stabiliteit bij harde wind en vriezen nauwelijks vast. Daarnaast zijn de rolluikkasten te upgraden met anti-klankband. Hierdoor ervaart u veel minder getik van regen en hagel op de kast van uw rolluik. Dit kan met name erg prettig zijn als uw rolluik zich dicht bij uw slaapkamer bevindt.

Rolluik zonwering fabrikant

Dubbel gecoate zijkappen

Degalux maakt gebruik van de beste kwaliteit metaal voor de zijkappen. Daarnaast behandelen wij de zijkappen tweemaal met poedercoat. Hierdoor gaat de coating niet afbladderen waardoor uw rolluik langer mooi blijft.

Rolluik zonwering fabrikant

Rolluik schoonmaken

Het schoonmaken van uw rolluik een grote klus? Dat valt wel mee. Dankzij de Degalux-geleiders heeft u uw rolluik sneller schoongemaakt dan gebruikelijk. Om zo lang mogelijk gebruik te maken van uw rolluik is het belangrijk deze goed te onderhouden. In deze blog leest u hoe u uw rolluik moet schoonmaken. De borstels van Degalux vangen minder vuil op en worden minder snel groen. Hier kan je snel met een vochtige doek overheen en zijn de geleiders van uw rolluik schoon.

Zonwering screen rolluik

Kleinste rolluikkast van Nederland

Niet alleen de geleiders van de Degalux rolluiken zijn bijzonder. Ook onze lamellen zijn uniek! De lamellen rollen zo compact op dat de rolluikkasten van Degalux de kleinste van Nederland zijn. Hierdoor zijn de rolluiken ook te plaatsen op moeilijk bereikbare plekken of passen ze tussen kleinere ruimtes.

Rolluik zonwering fabrikant

Warmtewerend glas of zonwering

Warmtewerend glas is voorzien van een coating waardoor zonlicht weerkaatst wordt. Daardoor filtert het glas tot wel 60% van de warmte ten opzichte van standaard dubbel glas. Maar wat zijn de nadelen van warmtewerend glas? En wanneer is buitenzonwering een betere oplossing?

Doorkijk screen zonwering

Bespaar energie deze winter met rolluiken van Degalux

Wist u dat je met rolluiken uw energielabel kunt verbeteren? In deze blog lees je hoe dat zit!

Rolluiken eerste verdieping

Heeft u interesse in een van onze producten?

Matthijs

Productspecialist

Copyright degalux

KvK 24342218