René
12 oktober 2020

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw rolluik is het belangrijk deze goed te onderhouden. Het onderhouden van uw rolluik is niet meer dan één à twee keer per jaar het grondig schoonmaken van het rolluik. Afhankelijk van de situatie kan het wenselijk zijn uw rolluik vaker schoon te maken. Bijvoorbeeld als u veel bomen rondom uw huis heeft. Degalux legt uit hoe u uw rolluiken het beste kan onderhouden door stap voor stap de schoonmaak van uw rolluik te bespreken.

Rolluiken schoonmaken

Voor u kunt beginnen met schoonmaken is het belangrijk om te controleren of er geen stroom op staat. Heeft u een elektrisch rolluik? Trek de stroomkabel dan uit het stopcontact. Zo voorkomt u ongelukken. Om uw rolluik schoon te maken, heeft u het volgende nodig: Emmer water, zachte spons, zachte doek en zeep. Om ook de binnenkant schoon te maken heeft u een kruisschroevendraaier nodig. Geen speciale zeep voor rolluiken in huis? Groene zeep werkt ook goed.

Als eerste rolt u het rolluik helemaal naar beneden om de buitenkant van uw rolluik schoon te maken. Let op dat de rolluiken goed aansluiten en niet op ventilatiestand staan. Verwijder het vuil met de spons en het het sopje. Als alles schoon is, kunt u de buitenkant van uw rolluik droogmaken met een zachte doek.

Rolluik zonwering

Binnenkant rolluik schoonmaken

Het schoonmaken van de buitenkant van uw rolluik is een simpele klus. De binnenkant is iets ingewikkelder. Om de binnenkant schoon te maken, dient u de kap van het rolluik los te maken. Dit kan met de kruisschroevendraaier. Laat vervolgens uw rolluik elke keer een klein stukje zaken. Zo kunt u met de spons alles goed schoonmaken.

Rolluik zonwering fabrikant

Geleiders rolluik schoonmaken

Als laatste het schoonmaken van de geleiders. Het schoonmaken van de geleiders wordt vaak vergeten. Juist hier hoopt vuil zich op. De rolluiken van Degalux vangen dankzij de borstels minder vuil op. Hierdoor is een droge doek over de borstels voldoende om de geleiders schoon te maken.

Als allerlaatste stap kunt u uw rolluik behandelen met wax. Hierdoor blijven de lamellen soepel en trekken deze minder vuil aan. Zo kan uw rolluik alle weersomstandigheden weer aan. Bovendien zien uw rolluiken er weer verzorgt uit.

Fabrikant zonwering Degalux

Warmtewerend glas of zonwering

Warmtewerend glas is voorzien van een coating waardoor zonlicht weerkaatst wordt. Daardoor filtert het glas tot wel 60% van de warmte ten opzichte van standaard dubbel glas. Maar wat zijn de nadelen van warmtewerend glas? En wanneer is buitenzonwering een betere oplossing?

Doorkijk screen zonwering

Bespaar energie deze winter met rolluiken van Degalux

Wist u dat je met rolluiken uw energielabel kunt verbeteren? In deze blog lees je hoe dat zit!

Rolluiken eerste verdieping

Heeft u interesse in een van onze producten?

Matthijs

Productspecialist

Copyright degalux

KvK 24342218