Matthijs
26 oktober 2021

Waarom rolluik geen geschikte keuze zijn

We hebben het vaak over de voordelen van rolluiken. Genoeg redenen waarom u namelijk wel voor rolluiken moet kiezen. Maar als u twijfelt of rolluiken voor u de juiste keuze zijn, is het ook heel waardevol om naar de nadelen van rolluiken te kijken. Daarom sommen we ze bij deze voor u op. De nadelen van rolluiken:

Rolluiken

Je kunt niet meer naar buiten kijken

Hoewel dit ook een reden is om juist wél voor rolluiken te kiezen, kan dit ook een nadeel zijn. Bij een slaapkamer is het erg fijn als het volledig donker. Beneden kunt u het belangrijk vinden om, ook met felle zonnestralen, wel naar buiten te kunnen kijken. Hierbij zijn een aantal punten belangrijk om te overwegen:

  1. Ik wil inbraakpreventie – kies dan voor rolluiken.
  2. Ik wil de zonwering kunnen gebruiken én naar buiten kunnen kijken tegelijk – kies dan voor screens.
  3. Ik wil de meest effectieve zonwering – kies dan voor rolluiken.
  4. Ik wil de meest kleine kast – kies dan voor screens.

Rolluikkast groter dan screenkast

Ondanks dat onze rolluiken de kleinste rolluikkast van Nederland hebben. Blijft een screenkast een stuk kleiner dan een rolluikkast. Hierdoor zijn rolluiken minder fraai. Om de rolluiken stijlvoller te laten ogen is het mooi om de kast in dezelfde kleur als de kozijnen te kiezen. Ook helpt het om alle kastmaten in dezelfde maat te nemen zodat de rolluiken wel een geheel vormen. Wilt u toch een fraaiere optie? Kies dan voor screens.

Wilt u persoonlijk advies? Kom in contact met een dealer.

Achter de schermen bij Degalux

Afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest. Zeker op het gebied van duurzaamheid. Dit willen we niet alleen doen, maar ook uitstralen. Daarom is het hoog tijd voor een nieuwe huisstijl. Benieuwd naar onze drijfveren? Lees meer.

Rolluik vastgevroren

'Help, mijn rolluik is bevroren.' Helaas is het met de koude temperaturen in de wintermaanden een veel voorkomend probleem. In deze blog lees je hoe je bevroren rolluiken voorkomt.

Vastgevroren Rolluik

Heeft u interesse in een van onze producten?

Matthijs

Productspecialist

Copyright degalux

KvK 24342218