Matthijs
26 oktober 2021

Waarom rolluik geen geschikte keuze zijn

We hebben het vaak over de voordelen van rolluiken. Genoeg redenen waarom u namelijk wel voor rolluiken moet kiezen. Maar als u twijfelt of rolluiken voor u de juiste keuze zijn, is het ook heel waardevol om naar de nadelen van rolluiken te kijken. Daarom sommen we ze bij deze voor u op. De nadelen van rolluiken:

Rolluiken laten monteren

Je kunt niet meer naar buiten kijken

Hoewel dit ook een reden is om juist wél voor rolluiken te kiezen, kan dit ook een nadeel zijn. Bij een slaapkamer is het erg fijn als het volledig donker. Beneden kunt u het belangrijk vinden om, ook met felle zonnestralen, wel naar buiten te kunnen kijken. Hierbij zijn een aantal punten belangrijk om te overwegen:

  1. Ik wil inbraakpreventie – kies dan voor rolluiken.
  2. Ik wil de zonwering kunnen gebruiken én naar buiten kunnen kijken tegelijk – kies dan voor screens.
  3. Ik wil de meest effectieve zonwering – kies dan voor rolluiken.
  4. Ik wil de meest kleine kast – kies dan voor screens.

Rolluikkast groter dan screenkast

Ondanks dat onze rolluiken de kleinste rolluikkast van Nederland hebben. Blijft een screenkast een stuk kleiner dan een rolluikkast. Hierdoor zijn rolluiken minder fraai. Om de rolluiken stijlvoller te laten ogen is het mooi om de kast in dezelfde kleur als de kozijnen te kiezen. Ook helpt het om alle kastmaten in dezelfde maat te nemen zodat de rolluiken wel een geheel vormen. Wilt u toch een fraaiere optie? Kies dan voor screens.

Wilt u persoonlijk advies? Kom in contact met een dealer.

Warmtewerend glas of zonwering

Warmtewerend glas is voorzien van een coating waardoor zonlicht weerkaatst wordt. Daardoor filtert het glas tot wel 60% van de warmte ten opzichte van standaard dubbel glas. Maar wat zijn de nadelen van warmtewerend glas? En wanneer is buitenzonwering een betere oplossing?

Doorkijk screen zonwering

Bespaar energie deze winter met rolluiken van Degalux

Wist u dat je met rolluiken uw energielabel kunt verbeteren? In deze blog lees je hoe dat zit!

Rolluiken eerste verdieping

Heeft u interesse in een van onze producten?

Matthijs

Productspecialist

Copyright degalux

KvK 24342218