Rolluiken vs. screens

Rolluiken en screens zijn beide zonwering. Op het eerste gezicht kunnen de twee soorten zonwering erg op elkaar lijken maar er zijn wel degelijk grote verschillen. Het belangrijkste verschil is de mate van verduistering. Rolluiken verduisteren volledig. Screens belemmeren wel het zonlicht en de inkijk naar binnen maar verduisteren niet. In deze blog bespreken we stap voor stap de overeenkomsten en verschillen zodat jij de beste keuze kunt maken.

Hulp van een dealer nodig bij jou keuze?

Niels
26 januari 2021

Wanneer kies is voor rolluiken?

Rolluiken worden vaak gekozen voor de bovenverdieping. Dit komt omdat rolluiken volledig verduisteren. Zo blijven de slaapkamers volledig donker als het in de zomer al vroeg licht wordt. Door de slaapkamer volledig te verduisteren blijft de warmte buiten. Rolluiken houden de temperatuur in huis zo’n zes graden lager.

Natuurlijk is het ook mogelijk om beneden voor rolluiken te kiezen. Vaak wordt deze keuze gemaakt in verband met veiligheid. Rolluiken zijn inbraakwerend. Daarnaast hebben de rolluiken van Degalux standaard anti optilveren. Het rolluik is daardoor nauwelijks van buiten om te tillen wat inbraken voorkomt.

Wanneer kies ik voor screens?

Screens worden vaak gekozen voor de benedenverdieping. Hier wordt vaak voor gekozen omdat screens wel het zonlicht buiten laten maar niet het uitzicht naar buiten belemmeren. Hierdoor krijg je geen opgesloten gevoel en kun je nog wel genieten van het uitzicht. Screens zijn ook ideaal met thuiswerken. Screens voorkomen namelijk vervelende schitteringen op jouw beeldscherm.

In onderstaande tabel bespreken we de verschillen tussen screens en rolluiken.

Elektrisch aangedreven

Compacte kast

Motor op zonne-energie

Privacy

Geen opgesloten gevoel

Inbraakwerend

Isolerend

Windvast

Maximale breedte

Anti klankband

Obstakeldetectie

Zonwering rolluik
Rolluiken

380 cm

Screen zonwering
Screens

Alleen ritsscreen

Alleen ritsscreen

500 cm

Extra opties bij rolluiken en screens

De rolluiken van Degalux verschillen van andere rolluiken in de markt. Lees hier meer over de verschillen tussen reguliere en Degalux rolluiken. Naast de unieke rolluiken van Degalux zijn er ook nog extra opties bij zowel rolluiken als screens. Rolluiken en screens kunnen naar wens beide werken op zonne-energie. Dankzij de specials Solar motor van Degalux werken de rolluiken en screens energieneutraal.

Voor rolluiken zijn er nog extra opties als anti-klankband en obstakeldetectie mogelijk. De anti-klankband voorkomt dat regendruppels en hagelstenen voor een hinderlijk geluid zorgen. De obstakeldetectie voorkomt dat het rolluik zichzelf kapot trekt bij weerstand. Hierdoor stopt het rolluik automatisch als bijvoorbeeld het raam openstaat.

Zonwering screen rolluiken

De belangrijkste verschillen tussen rolluiken en screens

Het belangrijkste verschil tussen rolluiken en screens is de mate van verduistering. Zoals eerder besproken verduisteren rolluiken volledig. Screens belemmeren wel de inkijk naar binnen maar niet de inkijk naar buiten. Dankzij de anti optilveren zijn alleen rolluiken inbraakwerend. Als laatste is ook de kast een belangrijk verschil. De rolluikkast van Degalux is de kleinste van Nederland. Echter, de kast van een screen is altijd compacter.

Screen zonwering

Bekijk de rolluiken en screens van Degalux

Screens

Screen afgeschuind antraciet

Ritsscreens

Screen afgeschuind antraciet

Rolluik

Rolluik

Rolluiken Plus

Rolluik

Warmtewerend glas of zonwering

Warmtewerend glas is voorzien van een coating waardoor zonlicht weerkaatst wordt. Daardoor filtert het glas tot wel 60% van de warmte ten opzichte van standaard dubbel glas. Maar wat zijn de nadelen van warmtewerend glas? En wanneer is buitenzonwering een betere oplossing?

Doorkijk screen zonwering

Bespaar energie deze winter met rolluiken van Degalux

Wist u dat je met rolluiken uw energielabel kunt verbeteren? In deze blog lees je hoe dat zit!

Rolluiken eerste verdieping

Heeft u interesse in een van onze producten?

Matthijs

Productspecialist

Copyright degalux

KvK 24342218