Waarom kiezen voor rolluiken?

Lees alle voordelen van rolluiken in deze blog

Daan
16 september 2020

 

 

Natuurlijke koeling

Rolluiken hebben een zontoetreding van meer dan 90%. Zontoetreding geeft aan welk deel van de zonne-energie in het vertrek terecht komt. Hoe hoger het percentage dat in het vertrek terecht komt, hoe minder snel het opwarmt. Een percentage van 90% kan de binnentemperatuur in huis met wel zes graden doen dalen. De lamellen van het rolluiken kunnen gesloten of open staan. Gesloten lamellen zorgen voor een donkere kamer. Ook ideaal om een slaapkamer donker te houden. Open lamellen laten zonlicht en frisse lucht door. Hierdoor heeft u overdag nog natuurlijk licht in uw woonkamer en wordt u woning op een natuurlijke manier geventileerd.

rolluik rolluik op dakkapel

Lagere energiekosten

Rolluiken zijn een oplossing om uw energiekosten te verlagen. Als het rolluik volledig naar beneden staat, ontstaat er een stilstaande luchtbuffer. Dit is een extra isolatielaag die in de winter de kou buiten houdt en de warmte binnen. Deze extra isolatielaag heeft een isolatiewaarde tussen de 10% en 40%. Dit zorgt voor een besparing op uw energiefactuur. Het is hierbij belangrijk dat uw rolluik goed geplaatst is zodat er geen luchtlekken ontstaan. De besparing op uw energierekening door zonwering is dan gemiddeld 17% voor een tussenwoning en 29% voor een appartement.

Rolluik zonwering

Privacy

Rolluiken creëren privacy. Ook als de rolluiken niet volledig gesloten zijn. Als uw rolluik half gesloten is houdt deze niet alleen de zon tegen. Omstanders kunnen ook niet direct naar binnenkijken. Dit geeft een gevoel van veiligheid. Ook verminderen rolluiken het geluid van de buitenomgeving. In een drukke omgeving zorgen de rolluiken daardoor voor een betere nachtrust.

Rolluik zonwering fabrikant

Inbraakpreventie

In het winterseizoen is het niet alleen fijn om de kou buiten de deur te houden. Met de kortere en donkerdere stijgt de inbraakkans met maarliefst 72(!)%. Het aantal inbraken in de winter stijgt, met name rond feestdagen. Natuurlijk wilt u inbrekers buiten de deur houden. Rolluiken zijn hierbij een oplossing. Door de rolluiken kunnen inbrekers niet naar binnen kijken. Hierdoor is het onbekend wat er in huis staat en wat voor ramen en sloten de inbrekers tegen zullen komen. Inbrekers kiezen vaak voor een gemakkelijke optie. De keuze tussen een huis met en zonder rolluiken is dan snel gemaakt. Rolluiken kunnen aangesloten worden op uw domotica systeem. Hierdoor ervaart u niet alleen meer gemak als u thuis bent. Ook in de vakantieperiode kunnen rolluiken – eventueel in combinatie met licht op een domoticasysteem – een levendige indruk achterlaten.

Rolluik zonwering Elektrische rolluiken Rolluiken op zonne-energie

Energieneutrale rolluiken

Wist u dat de rolluiken van Degalux in combinatie met een Degalux motor op zonne-energie werken. Met de solar-motor van Degalux is uw rolluik energieneutraal en draagt u bij aan een duurzamere wereld. Lees hier meer over rolluiken met een duurzame motor.

Terrasscherm Degalux zonwering inclusief montage

Warmtewerend glas of zonwering

Warmtewerend glas is voorzien van een coating waardoor zonlicht weerkaatst wordt. Daardoor filtert het glas tot wel 60% van de warmte ten opzichte van standaard dubbel glas. Maar wat zijn de nadelen van warmtewerend glas? En wanneer is buitenzonwering een betere oplossing?

Doorkijk screen zonwering

Bespaar energie deze winter met rolluiken van Degalux

Wist u dat je met rolluiken uw energielabel kunt verbeteren? In deze blog lees je hoe dat zit!

Rolluiken eerste verdieping

Heeft u interesse in een van onze producten?

Matthijs

Productspecialist

Copyright degalux

KvK 24342218