Zonnescherm

Geniet van comfortabele schaduw en een lagere temperatuur in huis op een warme zomerdag.

Profiteer van kwalitatieve zonneschermen:

Waarom kiezen voor een zonnescherm?

Zodra de temperatuur stijgt, gaat heel Nederland massaal op zoek naar zonwering. Iedereen heeft last van een snel stijgende temperatuur in huis. Om een onaangename situatie door het warme weer in huis te voorkomen is buitenzonwering het meest effectief. Dit komt omdat buitenzonwering de warmte van de zonnestralen al tegenhoudt voordat deze het glas aanraken.

In de volksmond worden zowel terrasschermen als uitvalschermen bedoeld met zonneschermen. Toch is er een groot verschil tussen beide zonneschermen.

Het verschil tussen een terrasscherm en uitvalscherm

Een terrasscherm is een zonnescherm dat de temperatuur in huis laag houdt en schaduw geeft in de tuin of op het terras. Deze zonwering wordt ook wel een knikarmscherm genoemd. Terrasschermen zijn vaak groter dan uitvalschermen en zijn alleen elektrisch te bedienen.

Een uitvalscherm is een alternatief voor een screens. Deze houdt wel de temperatuur in huis lager maar geeft geen schaduw voor buiten. Een uitvalscherm heeft vaak dezelfde breedte als het raam met een maximum van vier meter.

 

Handbediend

Elektrisch aangedreven

Perfect voor schaduw op terras

Maximale breedte

Zorgt voor lagere tempreratuur in huis

Biedt privacy

zonnescherm: terrasscherm zonwering
Terrasscherm

600 cm

Zonnescherm: uitvalscherm zonwering
Uitvalscherm

400 cm

Bekijk onze brochure

Bent u er nog niet uit welk type zonwering bij u past? Twijfelt u nog tussen een terrasscherm of een uitvalscherm? Download gratis onze brochure boordevol inspiratie over onze zonweringen.

Dealer in mijn buurt

Wilt u advies op maat van een zonweringspecialist? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Zo heeft u direct een prijs op maat en komt u in contact met een specialist bij u in de buurt.

Waar moet ik op letten bij een zonnescherm?

Als u weet dat een zonnescherm het type zonwering is waarnaar u op zoek bent, dan bent u er helaas nog niet. Het kiezen van de juiste specificaties en het vergelijken van verschillende partijen kan best ingewikkeld zijn. Daarom helpen wij u bij deze keuze.

Wilt u dat een dealer in de buurt met u mee kijkt, u persoonlijk adviseert of direct het zonnescherm komt inmeten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Van tevoren weten welk type zonnescherm, welke specificaties en welke motor voldoen aan uw wensen? Lees dan nog even verder.

Gestreept zonnescherm

Ontvang vrijblijvend een offerte

Zonnescherm specificaties

Het belangrijkste om van tevoren te bepalen is de plaatsing. Er zijn hierbij twee type plaatsingen: op de muur en aan een uitbouw.

Zonnescherm monteren op de muur

Dit is de ‘standaard’ plaatsing. Hierbij is de stenen muur waarop het zonnescherm moet komen volledig vlak. Ook is het belangrijk dat er geen dilatatievoeg of scheur in de muur zit en dat er niet direct onder de dakgoot wordt gemonteerd.

Zonnescherm monteren aan een aanbouw

Heeft u een uitgebouwde keuken of woonkamer? Dan is het belangrijk om het gewicht van het zonnescherm te verdelen. Hierbij zijn verlengde montagesteunen nodig.

Zonnescherm met windbeveiliging

Als extra optie kunt u kiezen voor een windsensor. Met een windsensor profiteert u van windbeveiliging. Als het te hard gaat waaien en het zonnescherm staat uit, kan dit beschadigingen opleveren. Met windbeveiliging sluit het zonnescherm automatisch met harde wind. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over beschadigingen als het zonnescherm uitstaat en het hard kan gaan waaien.

De juiste motor voor uw zonnescherm

Na het kiezen van de plaatsing, de afmetingen en de kleur is er nog een (soms lastige) keuze: de motor. U heeft keuze tussen een motor van Degalux en een motor van Somfy. De motor van Degalux doet precies wat u daarvan verwacht en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Somfy is een bekende speler als het gaat om automatiseringen rondom het huis. Heeft u al apparaten van Somfy? Dan raden wij het aan om voor een Somfy motor te kiezen.

Motor van Degalux

Wij hebben twee motor. Een motor voor een schakelaar en voor een afstandsbediening. De schakelaar zit op een vaste plek in huis. Wilt u het zonnescherm tot 15 meter afstand kunnen bedienen? Ga dan voor een zonnescherm met afstandsbediening.

Motor van Somfy

Van Somfy hebben wij drie type motoren in het assortiment.

Somfy LT voor schakelaar – Dit is de meest eenvoudige motor van Somfy die geschikt is voor bediening met schakelaar.

Somfy orea WT voor schakelaar – Ook deze motor is voor bediening met schakelaar. Met deze motor is automatische doekrekcompensatie mogelijk. Daarmee sluit het doek altijd perfect aan en blijft deze langer mooi.

Somfy sunea IO voor afstandsbediening – Deze motor heeft net als de orea WT doekrekcompensatie. De sunea IO is geschikt voor bediening met afstandsbediening.

Voordelen van ons zonnescherm

Met één type zonwering, twee keer profiteren Een lagere temperatuur in huis en schaduw in de tuin

Hoge kwaliteit doeken Dankzij verlijmde doeken en een gesloten casette

Extra comfort met windbeveiliging Geen beschadigingen doordat het doek zelf sluit bij wind

Op maat gemaakt in NL Jouw zonwering wordt in onze eigen fabriek gemaakt

Vrijblijvend een offerte voor zonnescherm aanvragen

Veelgestelde vragen over zonneschermen:

Heeft u interesse in een van onze producten?

Matthijs

Productspecialist

Copyright degalux

KvK 24342218